Aug 24, 2010

Chatting

hari ini biasa sahaja. cuma badan sikit sengal. dua tiga menjak ni aku selalu tidur lambat. tak pukul 530am mesti aku tak tidur. waktu siang pun aku tak tidur. apa nak jadi, aku tak tau. 

semalam dan hari ini adalah hari paling lama (mungkin) aku layan chatting di Facebook. maaflah, aku kadang malas sikit nak berchatting kalau topik yang dibualkan sama sahaja. tak habis-habis dengan " buat apa ", " rumah di mana " . sigh. dan aku pun bukanlah seorang chatter yang bagus. melainkan ada topik yang bagus untuk dibincangkan. tapi kawan-kawan rapat lain lah cerita. pasti punya ada cerita merepek-merepek. kan?

kalau berchatting pun, aku lebih gemar kalau disapa ala-ala kau-macam-dah-jadi-kawan-aku-sebelum-ni. tapi perlu juga ada respect. tak payah lah tegur begini - " aii yuuu, bwat apew neiw? ". hmm. kau memang tak reti eja betul-betul eh? dulu mungkin lah aku akan cakap " kau ni kreatif, pandai tukarkan ejaan ", juga pandai buat aku belit lidah walaupun perkataan bahasa melayu, sebab masa tu aku mungkin berumur 15 tahun kebawah. tapi bukan sekarang. sekarang aku rasa macam nak bagi pelempang je. tak perlu nak eja macam tu untuk tunjuk konon kau-kau manja. aku bukan tempat untuk kau bermanja-manja. maaf. lagi satu, tak payah tegur macam ni  - " hii dear, kite ta gngu awak kan? ". pffttt~  i'm not you dear atau sayang ke atau apa-apa. kalau perempuan tegur aku macam itu, aku boleh lagi terima. kalau lelaki? WTF man! hoish. tak payah bersayang-sayang dengan aku sebab sayang aku cuma satu. harap maklum.

maaf sekali lagi kalau ada yang terasa. aku bukan sombong. tapi aku cuma bukan chatter yang baik. harap kau-kau faham. maaf kalau kalau ada yang IM aku tapi tak di reply oleh aku. kalau kau-kau pembaca blog aku tolong bagitau ketika IM, insyaallah aku layan.

apa-apa pun aku minta maaf kalau aku salah.

*peace

No comments:

Post a Comment