Sep 11, 2018

Finally Update Lagi! hehe

Wah. Kalini macam banyak sikit update. Ke sama je eh? hehe

Rasa macam banyak cerita nak update dekat blog. Tapi tak tau pasaipa entah yang malas sangat. Haha

Alhamdullilah, harini genap 35 weeks + 6 days carrying baby number 2 in my womb. Baby and Mama sihat, insyaAllah. Terasa kejap aje masa berlalu. Rasa macam baru je dapat tahu pregnant. Tiba-tiba nak sampai due date dahh.. alahai.

Walaupun bakal melahirkan bayi kedua, tapi dia punya nervous tu tetap sama yaaa. Nak kata ready, rasa macam tak ready sangat. Nak kata tak ready, rasa macam ready lah juga. Haa nampak tak dia punya nervous tu macam mana 😂 Semoga segala urusan kelahiran dipermudahkan. Semoga semudah melahirkan Kakak Asha atau even better. Tapi, Mama pun kena start practise breathing sikit sebab last time kantoi sikit bab breathing ni hehe

Kakak Asha bulan ni (September,2018) genap lah berusia 1 year + 10 months. Dah besar, dah makin banyak akal! Mulut pun makin bising! Haha Dah boleh start cakap sikit-sikit, combine 2-3 perkataan dalam satu ayat. Suka membebel, suka menyanyi sorang-sorang Haha Perangai kakak-kakak sangat!

Selalu tanya laki, ready ke kita ni nak handle dua budak kecik? Haha nervous nok! Tapi aku expect live can be moreeeee tiring! Tak apa, kejap aje rasa penat tu kan? Semoga kami kuat, tabah hadapi dugaan, cabaran parenthood ni. Tak sangka sebenarnya nak ada anak dua dah! InsyaAllah..

Jom tengok sikit muka baby number 2 dibawah. Masa ni buat detail scan + 5d scan. Baby number 2 tak sorok sangat muka dia macam kakak dia dulu hihi Agak-agak macam muka siapa ya? Hm Oh, agak-agak gender apa ya? Hehe


Kakak Asha <3

Jumpa lagi, XO,
Nabilah



Jul 2, 2018

Hey o!

Hey O!

Okay, dah tak 7 bulan kemudian dah update blog. Tapi masih lah berbulan-bulan. heh.

Last aku update, aku update good news about being pregnant for our second child. Pejam celik pejam celik, harini dah 24 minggu + 5 hari kandungan aku. Alhamdullilah..

Tapi jujur aku kata, kandungan aku kali ni sedikit mencabar. Ada alahan, penat yang amat, sakit pinggang, sakit ari-ari. Tapi overall kandungan sihat. Alhamdullilah.. Mungkin sedikit mencabar sebab handle kakak Asha yang masih belum putus susu badan walaupun aku rasa susu badan dah pun tak ada *cry*. Kakak Asha pula sudah 1 tahun + 7 bulan. Tak lama lagi turn to another month.

Masa aku update blog ni, kakak Asha tengah demam. Dia punya mengempeng makin menjadi-jadi especially di malam hari. Langsung tak nak lepas. Sakit, penat tapi semoga aku terus tabah.. semoga anak solehah, Asha Rania cepat sihat, cepat boleh putus susu badan. Amin.

Satu lagi concern aku adalah kakak Asha tak mau langsung minum susu lainnnnnnn *cry cry cry cry*. Mak Pak dia tengah risau dia tak cukup nutrient ke apa ke. Alahai...

Semoga segala urusan kami, segala urusan semua pembaca *Ada ke?* dipermudahkan. Amin.

Jumpa lagi nanti naaa... InsyaAllah.

Mar 7, 2018

7 Bulan Lagi...

Alahai. agaknya, memang setiap 7 bulan baru aku update blog kot HAHA

Dah 2 0 1 8 dahhhhhh. kejap aje. cik Asha kita pun dah nak masuk 1 tahun + 4 bulan dah. Maka sudah 1 tahun + 4 bulan juga lah aku dah melibatkan diri dalam dunia parenting. Gitchuew!

Parenting is not an easy job. SERIOUSLY! Haha so far, inilah kerja paling tersusah sekali didunia. Besar tanggungjawabnya. Tapi it is really a WONDERFUL job. Tenang hati tengok muka comel anak tauuuu. Betul lah orang kata, bila dah jadi parents, baru kita tahu macam mana pengorbanan mak ayah kita. hihi

Ehem ehem. Sebab tak ada orang baca pun blog ni, so, rasa boleh kot update berita terkini yang rasanya patut menjadi rahsia lagi.

Actually, aku & MR ada family planning. We want as many baby before I turn 30, trust me I have my own reason (HAHA I know it's funny & weird). Target aku untuk give birth every 2 years (dengan izinNya). So, (malu pula) Mid February, I found out my pregnancy test come out double line -- positive! Alhamdullilah! Now, I'm about 6weeks pregnant! Kami dah pi scan last week, but it is still too early to see the baby, tapi alhamdullilah, kantung semua di tempat yang sepatutnya, di dalam rahim. Semoga semuanya berjalan lancar, dipermudahkan segalanya. Asha gonna be a sister! InsyaAllah!

Nantilah update lagi, tapi harap bukan 7 bulan akan datang lah kan hehe Doakan aku ya andai kata korang dah baca berita di atas. hihi

Xo,
Nabilah